Návazec na pop-up boilies a nabíjecí silák.

Návazec na pop-up boilies a nabíjecí silák.

Vítám vás u dalšího článku, ve kterém se zaměřím na návazec pro pop-up boilies a na nezbytnou energii, kterou na rybách používám.

Ronnie rig je návazec, který používám už dva roky a standardně ho dávám na jeden prut okamžitě, když přijdu k vodě. Je to velice rychlý a účinný návazec, který k prezentaci návnady funguje opravdu výborně. A já si dnes dovolím popsat můj postup, jak tenhle návazec dělám a třeba bude někomu inspirací.

Používám háček chod twister velikost 4 nash a rychloobratlík s kroužkem velikost 10 nebo 12 od firmy gardner. Na háček navleču asi centimetr smršťovací hadičky a potom rychloobratlík s očkem provleču háčkem, hadičku pak navleču na rychloobratlík a zatavím zapalovačem.Po sléze na háček navleču mikroobratlík a gumový stoper. Návazcovou šňůru pak uvážu na kroužek bezuzlovým vázáním. Dělám asi 7 omotání a abych uzel schoval, použiju plastické olovo, které mi pak krásně drží montáž u dna. Na konci udělám klasické očko s uzlem a navleču anti tangle převlek proti zamotání, abych mohl montáž rychle vyměnit dle potřeby. Připevnění pop up kuličky je velice jednoduché. Šňůrku bait floss od firmy korda, provlečete mikroobratlíkem na háčků.

Napíchnu boilies a provleču jehlou oba konce šňůrky přes boilies a zbytek šňůry potom zatavím zapalovačem. Kdyby tenhle postup někdo nepochopil, tak na YouTube je pár pěkných ukázek.

A světě div se, po pár minutách máme Ronnie rig hotový a připravený k použití.

Tenhle návazec jsem si po pár pokusech tak osvojil, že mi opravdu trvá dvě minutky než ho vyrobím. 

 

Energie sbalená na cesty.

Pokud jezdíte na delší nebo kratší výpravy, určitě řešíte power banky stejně jako já.

Letos jsem dostal nový stroj s názvem Yenkee YPB 3010. Nebudu vám lhát, tohle dělo sem nabíjel 19 hodin, ale po testování jsem byl velice překvapený s výkonem téhle power banky. Výrobce udává kapacitu 30 000mAh, která je opravdu skutečná. Můj iPhone s kapacitou baterky 1 821 mAh se mi podařilo nabít z 0 na 100% 14krát.

Takže pokud někdo hledá power banku s heslem cena-výkon, tak tady se nespálí, protože tahle krabička se dá koupit už od 700kč, což není vůbec špatné.

Má výstup na dvě USB, přehledný LCD displej a myslím si, že na 3 dny u vody bohatě stačí. Trochu nepříjemná je váha 640g, ale vzhledem ke kapacitě s tím musí člověk počítat. Další fotky a informace budou na mém instagramu:erickbrosteanu.

Doufám, že jste si hezky početli a další článek už bude od vody a zaměřím se na boilies, na které budu letos chytat. Přeji vám hezký start sezóny a nezapomínejte.

Hlavní přece je u vody být.

 

 

Průměrná známka: 2,33

Komentář ke článku (0)